Hoe hou je jouw website betaalbaar?

by admin Februari 24, 2018

Hoe hou je jouw website betaalbaar?

Je vraagt offertes aan bij webbouwers maar stelt je toch de vraag hoe je eventueel de prijs kan drukken? Wij geven graag een aantal concrete tips hoe je het budget van jouw website onder controle kan houden!

Wat doe ik met content?

Schrijf zelf de teksten voor jouw website en laat ze door iemand uit je omgeving (met zin voor correct taalgebruik) nalezen. Zo spaar je al heel wat kosten voor copywriting uit. Bovendien kan je online gemakkelijk basisinformatie vinden over hoe een goede webtekst eruitziet.

Hoe kan ik voorbereiden?

Bereid je webproject goed voor en lever alles op tijd aan! Je webbouwer zal voor jouw project een planning opstellen en je heel wat input vragen (logo, gewenste pagina’s, foto’s, contactgegevens, productinformatie, testimonials, etc.). Als je deze input niet aanlevert komt de planning van jouw webbouwer in gedrang en zal de kost om te herplannen mogelijk worden aangerekend. Bekijk daarvoor zeker de algemene voorwaarden van je leverancier. Verzamel zoveel mogelijk relevante input op voorhand en stuur alles door naar je webbouwer bij de start van het project.

Zoek zelf naar een hostingpartij voor je eigen webruimte. Jouw webbouwer zal jou doorgaans zijn/haar voorkeurspartij aanbevelen, maar dit is niet altijd de goedkoopste. Hier kan je mogelijk alternatieven voorstellen die de kostprijs kunnen drukken.

Maak zelf al enkele noodzakelijke accounts aan en laat de webbouwer zo ook tijd uitsparen (die hij dan niet moet aanrekenen). Denk aan Google Analytics, Mailchimp, Hotjar, en meer.

Waarop moet ik letten?

Moet je wel betalen voor de software die jouw webbouwer voorstelt? Veel webbouwers maken gebruik van gratis software om jouw website te bouwen (bv. WordPress, Drupal, etc.) en sommigen rekenen daarvoor een kost door aan hun klanten. Dit kan je gerust in vraag stellen! Opgelet: sommige webbouwers maken ook gebruik van betalende versies van gratis software of maken gewoon gebruik van betalende software. In dat geval is het logisch dat de kosten worden doorgerekend naar de klant… maar je moet wel weten waarom men voor betalende software kiest!

Aarzel zeker niet om even vrijblijvend contact op te nemen met ons om jouw project te bespreken en te bekijken binnen welk budget we het voor jou kunnen realiseren.

Delen op de sociale media