Website laten bouwen door freelancer of door een web agency?

by admin April 24, 2018

Website laten bouwen door freelancer of door een web agency?

Voor een kleine website kan een samenwerking met een freelancer zeer zinvol en effectief zijn. Voor grotere, meer complexe website is het meer opportuun bij een web agency aan te kloppen. We zetten de voor- en nadelen van beiden op een rijtje.

Website laten bouwen door freelancer

Wat zijn de voordelen?

Prijs: freelancers zijn doorgaans goedkoper dan een web agency (ze hebben minder onkosten en geen overhead)
Pragmatisch: je praat rechtstreeks en altijd met de persoon die ook uitvoert
Flexibel: een freelancer bepaalt zelf zijn of haar werkritme en dus ook de planning
Relatie: bij een succesvol project kan je gemakkelijk en persoonlijker een langetermijnrelatie uitbouwen
Extra mile: voor een freelancer ben je altijd een belangrijke klant waardoor er sneller extra inspanningen worden geleverd.

Wat zijn de nadelen?

Workload: de planning van een freelancer zit al gauw vol! Hierdoor kom je soms met jouw dringende vraag achteraan het rijtje te staan.
Permanentie: aangezien een freelancer doorgaans alleen werkt (anders is het een agency), zal er geen of beperkte opvolging zijn tijdens ziekte of vakantie.
Bijberoep: veel freelancers werken in bijberoep. Dat vormt soms problemen inzake beschikbaarheid en focus. Vraag steeds naar de situatie van de freelancer.
Schaalgrootte: indien jouw project succesvol wordt en sterk groeit, zullen sommige freelancers het moeilijk hebben om mee te groeien in hun dienstverlening met je steeds meer veeleisende onderneming.
Research: een freelancer heeft dikwijls weinig ruimte om te investeren in research en knowhow. Daarom ben je niet altijd zeker dat jouw website gebruik maakt van de laatste technologie & optimalisaties.

Website laten bouwen door web agency

Wat zijn de voordelen?

Permanentie: er zal steeds iemand beschikbaar zijn om jouw project op te volgen, ook bij ziekte of vakantie
Ontzorging: een web agency zal er alles aan doen om jou het leven zo aangenaam mogelijk te maken. Doorgaans bieden zij een all-in service aan, waardoor jij enkel over de kleuren en geuren van jouw website dient te beslissen.
Schaalgrootte: een web agency zal de dienstverlening makkelijker kunnen laten evolueren in functie van de evolutie van jouw activiteit.
CEO power: bij een goed web agency heb je heel wat meer getalenteerde mensen die achter de schermen meekijken naar jouw project en hiervoor input leveren. Dat vormt een enorme kwaliteitsboost voor jouw project.
Research: een web agency zal breder op de hoogte zijn van technologische evoluties en ontwikkelingen.

Wat zijn de nadelen?

Kostprijs: een web agency is een bedrijf met werkingskosten zoals gebouwen, materiaal, personeel, marketing en meer. Die kosten worden meestal doorgerekend in de prijszetting naar de klant en zullen iets hoger zijn dan bij een individuele freelancer.
Nummer: voor een web agency is elke klant belangrijk, maar ben je zelden dé belangrijkste klant.

Wij zijn dan wel een web agency, we proberen ook de voordelen van een freelancer aan te bieden! Aarzel zeker niet om vrijblijvend contact op te nemen met ons om jouw project te bespreken en te bekijken binnen welk budget we dit voor jou kunnen realiseren.

Delen op de sociale media