Website laten maken of zelf bouwen?

by admin Maart 24, 2018

Website laten maken of zelf bouwen?

Je wil een goed uitziende, professionele website voor jouw onderneming of activiteit, maar twijfelt of je die zelf wil/kan bouwen? Vraag je je af of je beter zou uitbesteden aan een professionele webbouwer? Enkele vragen kunnen jou helpen deze keuze te maken!

Hoeveel tijd kan je hierin zelf investeren?

Een website zelf bouwen vraagt tijd en energie. Je dient uit te zoeken welke software (bv. content managementsysteem) je best gebruikt voor jouw website, een partner te zoeken die jouw website kan hosten, iemand te zoeken om een website ontwerp te ontwikkelen én bovendien moet je zelf ook nog de inhoud van jouw website op te stellen.

Het voordeel van een website te laten maken door een websitebouwer is vooral dat dit alles voor jou, met kennis van zaken, uit handen wordt genomen.

Hoeveel kennis heb je over aspecten als web copywriting en gebruiksvriendelijkheid? Een goedwerkende website vormt het product van heel wat factoren: hoe wervend zijn de teksten op jouw website geschreven, hoe kwalitatief zijn de beelden die je gebruikt, hoe gebruiksvriendelijk werd jouw navigatie opgebouwd, etc. Het zijn doorgaans details die niet elke bezoeker opvallen, maar onbewust wel een grote rol spelen.

Opnieuw kan je je via zelfstudie hierin gaan verdiepen, maar een webbouwer van enig niveau heeft deze kennis doorgaans reeds in huis.

Voor welk doel dient jouw website?

Als jouw website louter een online visitekaartje vormt voor je activiteit en bijgevolg uit een beperkt aantal pagina’s bestaat waarop dagelijks enkele bezoekers surfen, kan je moeilijk spreken over een complexe website en zal die weinig uitdaging bieden op vlak van setup, technologie, onderhoud, hosting, beveiliging en uitbereiding.

Maar als je verwacht dat je website duizenden dagelijkse bezoekers zal ontvangen, uit 10 verschillende landen in evenveel talen, en enkele honderden producten online aanbiedt met diverse prijzen, korting-constructies en levervoorwaarden, wordt het verhaal toch complexer… en foutgevoeliger. In dat geval laat je je best bijstaan door een professionele partij.

Hoeveel budget heb je beschikbaar?

Een website bouwen kost geld, of je het nu helemaal zelf doet of uitbesteedt. Zelf doen staat ook niet altijd gelijk aan goedkoop: de efficiëntie en professionele aanpak die een webbouwer kan garanderen, kan fouten of verkeerde keuzes die je zelf zal maken tijdens het bouwen compenseren.

Conclusie!

Het voornaamste argument blijft toch de tijd die je zelf bereid bent te investeren in jouw project. Heb je voldoende tijd om je te verdiepen in de wereld van webdesign & ontwikkeling, om systemen te vergelijken en zelf teksten, beelden, video en andere media te creëren? Overweeg dan zeker om zelf je website te bouwen… je zal er in ieder geval van bijleren.

Hou je je liever met andere dingen bezig? Dan kan je bij ons terecht voor websites voor elk budget. Aarzel zeker niet om even vrijblijvend contact op te nemen met ons om jouw project te bespreken.

Delen op de sociale media