Zijn goedkope websites wel goede websites?

by admin April 24, 2017

Zijn goedkope websites wel goede websites?

Dit is een zeer interessante vraag!

Een dure website is geen garantie op een goede website.
Een goede website is niet noodzakelijk duur.
Een goedkope website is niet noodzakelijk slecht… maar is ook niet altijd goed.
Een slechte, goedkope website kan voor een onderneming snel heel duur worden!

Het antwoord is dus niet eenduidig. Zolang een website aan enkele basisprincipes voldoet, maakt het budget eigenlijk niet uit. Als je iemand vindt die voor een scherp budget een website kan bouwen volgens die basisprincipes hoef je niet te twijfelen en kan je een goedkope, goede website laten bouwen.

Wat zijn die basisprincipes?

Mobiel: jouw website moet mobielvriendelijk zijn. Dat wil zeggen: het design moet zich aanpassen aan het toestel waarop het wordt bekeken
Beheer: je moet zelf webpagina’s kunnen bewerken, toevoegen en verwijderen
Laadtijden: je website moet snel laden
Analytics: je dient te weten hoeveel bezoekers zich op je website bevinden en wat ze daar doen
Look & feel: de uitstraling (look & feel) moet professioneel en kwalitatief zijn. Dat wil zeggen geen wazige foto’s of logo’s, geen onvolledige pagina’s en geen links die niet werken. Bovendien dient de uitstraling aan te sluiten bij de uitstraling die aansluit bij je activiteit.
Last but not least: doet de website wat jij nodig hebt voor jouw activiteit? Een goedkope website die bijvoorbeeld niet toelaat dat klanten online een afspraak maken wanneer dit specifiek jouw behoefte is, is een zinloze website en bijgevolg een zinloze investering.

Aarzel zeker niet om even vrijblijvend contact op te nemen met ons om jouw project te bespreken en te bekijken binnen welk budget we dit voor jou kunnen realiseren.

Delen op de sociale media